Evenemang på Ekerum

Kurs: ta bättre bilder på dina barn

På denna kurs har du möjlighet att lära dig fotografera och utveckla ditt fotograferande under exempelvis din föräldraledighet. Vi lär oss den enklaste kameratekniken så du kan ta fantastiska bilder under ditt barns eller barnbarns uppväxt. Ta med små barn om det är möjligt (inget krav) och låt dem bli naturliga fotoobjekt under kursen.

Kunskapsmål:
Du får svar på de vanligaste och enklaste frågorna och strategier för att se till att dina bilder överlever länge och blir till glädje också långt in i framtiden. Men det viktigaste i den här kursen är ändå att du känner dig inspirerad och peppad att ta bilder från en viktig tid i ditt barns liv som ni kommer att ha glädje av länge.

Fotografering på denna kurs handlar alltså mycket om inspiration och motivation, och inte så mycket om teknik. Vill du gå vidare och lära dig mer om teknik och bildkomposition så passar kursen: ”Grundkurs-lär dig din systemkamera” bäst efter denna kurs.

Kurs innehåll:
Kursen börjar med en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder, exempelvis olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, med mera.

Att du ska begripa dig på de mest grundläggande inställningarna på din kamera (men det blir inte mycket teknik)
Exponering
Slutare/bländare/ISO
Komposition – hur ska du tänka kring komposition och hur det påverkar din bild?
Format inom digital fotografering – JPEG/RAW/vad betyder dem och vad är bäst för mig?
Svartvita bilder – få inspiration och lär dig vad du ska tänka på när du vill göra om bilder till svartvitt.
Färgbilder och vitabalans – hur får jag bilder mindre gula eller blåa?

Förkunskaper – Inga förkunskaper krävs – vi tar hand om er. Du kan om du vill ta med ditt barn (upp till 12 månader). Du kommer träffa kurskamrater som är i samma situation som du. Ta gärna med någon mindre leksak ditt barn gillar.
Material: Ta med din systemkamera eller annan kompaktkamera som har manuella inställningar och även gärna manualen om du har den kvar. Enklare kursmaterial ingår.

Kostnad för kursen: 875:-/p inkl. eftermiddagsfika
Ingår: Yrkesfotograf/kursledare, kursmaterial och diplom
Plats: Ekerum Resort Öland
Datum: 3/2-2018
Tid: 13.00-16.00
Sista anmälningsdag: 10/1-2018
Boka: Maila Göran Thunman goranthunman@gmail.com eller ring 0739-602603
Min-max antal deltagare: 3-7 personer

För frågor angående kurs och innehåll kontakta  kursledaren Göran Thunman: goranthunman@gmail.com eller 0739602603

Fler evenemang