Möjligheternas anläggning

Vårt stora utbud och vårt läge, mitt i hjärtat av Öland, ger dig som besökare mängder med aktivitetsval. Nedan följer ett urval av det vi har att erbjuda och självklart kan vi skräddarsy olika upplägg enligt era önskemål.

Padeltennis

Denna sport är omåttligt populär i Spanien och kan bäst beskrivas som en blandning av tennis och squash. Här på Ekerum finns tre banor som bjuder in till en rolig aktivitet som är ny för många. Bredvid padelbanorna ligger en volleybollplan och dessa två aktiviteter kan fungera som utgångspunkten för en aktivitetstimme eller två.

Spa med Ekerums egen Örtkur

En mindre grupp kan göra denna SPA-behandling samtidigt, där ett kit med allt ifrån skrubb till återfuktande gel ingår. Mer om denna behandling finns att läsa under Spa & hälsa.
Tid: cirka 1,5 timme.

Prova-på golf

Med våra egna instruktörer får ni lära er de grundläggande instruktionerna i golf. Givetvis ingår lån av klubbor och bollar. Efter en stunds träning bär det sedan av ut på korthålsbanan och matchen kan börja på riktigt! Kvällen fortsätter med middag och prestigefylld prisutdelning.
Tid: cirka 2 timmar.

”Mångkamp – Teambuilding”

Vår nya mångkamp är en rolig aktivitet där lagen tävlar mot varandra på att vara bäst på att samarbeta. På anläggningen finns ett flertal stationer med övningar som tilltalar alla. Här finns allt från övningar som ”Räknetavlan” som ställer krav på deltagarnas matematiska samarbete till ”Väggen” där deltagarna genom tillit och samarbete ska förflytta sig från ena sidan till den andra. Vi anpassar stationerna efter gruppen och alla kan delta utifrån sin egen förmåga.

Champagneprovning

Under denna lyxiga champagneprovning reder vi ut begreppen kring den ädla drycken – som av många anses vara det godaste man kan dricka. Vi lär oss skillnaden mellan Cuvée, Blanc de Blancs och Blanc de Noirs, vilka druvor som ingår och hur de påverkar smak och doft. Vi provar och bedömer stilar och årgångar och ser till skillnader och likheter. Dessutom testar vi mousserade vin och jämför med den äkta varan. Vad är egentligen skillnaden? Är det alltid godare med champagne?
Tid cirka 1,5 timme.

Pralinprovning

Tillsammans med ÖlandsChoklad ger vi oss in i chokladens underbara värld. Vi lär oss om chokladens intressanta historia, men fokuserar mest på att avsmaka praliner gjorda genom genuint hantverk. Hur går det till? Vad påverkar smakerna? Vad skiljer olika chokladtillverkare åt? Till chokladen bjuds det på passande, gott dessertvin.
Tid: cirka 1 timme.
Gruppstorlek: minst 10 personer.

Line Dance

Har dagens konferenspass fått benen att börja krypa, rumpan att ömma och huvudet att kännas överfullt? Då kan du ”bota dig” med ett Line Dance-pass. Först bjuds ni på en uppvisning och därefter är det dags att själv bekänna färg på dansgolvet! Vår duktiga instruktör får er att bli som nya människor och ni kommer att skratta långt fram på kvällen för detta är kul!
Tid: cirka 45 minuter.

Kodjakten

I kodjakten, som är en bensträckare mitt i konferensen, får grupperna i uppdrag att hitta 30 koder som vi har gömt på området. Varje gång gruppen skriver in en kod i mobilen får de en fråga som ska besvaras och som ger 10 poäng. Efter en liten tids överläggning presenteras resultaten och vinnarna koras!
Tid: cirka 1 timme.
Gruppstorlek: minst 10 personer.

Pilbåge

Bågskyttet öppnar en möjlighet att uppleva styrkan i att våga förlita oss på vår intuition, vår naturliga målfokusering och förmågan till koncentration. Med en pilbåge i dina händer siktar du inte mot ett mål, du siktar inte alls, du känner vad som är rätt… Alla kan skjuta och de flesta gör det riktigt bra efter en stund. Prova du också!
Tid: cirka 2–4 timmar.
Gruppstorlek: 6-15 personer.

Lådbilsrally

Ett lådbilsrally är en mycket uppskattad, kreativ, gruppstärkande och kul aktivitet. Varje lag ges exakt samma förutsättningar, byggmaterial och verktyg för att på sitt eget kreativa och fantasifulla sätt bygga en unik lådbil. Entusiasmen är stor och många gånger förvånar arbetskamratens finurliga uppfinningsrikedom omgivningen! Byggandet är tidsbegränsat och när de olika lådbilarna står klara är det dags att testa deras körduglighet. Det efterlängtade lådbilsrallyt sker dels på asfalt, dels i en terrängbana. Må bästa bil segra!
Tid: cirka 4 timmar.
Gruppstorlek: minst 15 personer.

Meta flundra

En perfekt aktivitet under den varmare delen av året. Under ett par timmar hjälper vi er att fånga flundra (skrubbskädda) på kastspö.
Tid: cirka 4 timmar.
Gruppstorlek: 2-8 personer.

Prova på havsöringsfiske

Ni får vadarbyxor och fiskeutrustning och vi går igenom utrustning, teknik och grunderna för havsöringsfiske. Därefter är det dags för att prova lyckan. Vi hjälper er med olika tips för att bättra på chanserna att dra upp största öringen!
Tid: cirka 6 timmar.
Gruppstorlek: 2-8 personer.

Hästridning

Våra turer går förbi åkrar, kohagar och väderkvarnar. Vinden, dofterna och intrycken finns kvar länge i minnet. Vi anpassar ridningen efter önskemål och kunskap och rider i små grupper som vi försöker få så jämna som möjligt. Våra turridningshästar är nordsvenskar, halvblod och en korsningsponny – alla mycket lugna och snälla. Du har möjlighet att låna ridhjälm (ett måste) och säkerhetsväst. Du rider olycksfallsförsäkrad.
Tid: 2-4 timmar.
Gruppstorlek: 2-6 personer.

Kamelsafari

Ni beger er till en bondgård ett par mil från Ekerum, där ni möts av Bengt som har 20-talet kameler i sitt stall. Ni får mingla och lära känna dessa fantastiska djur. Det ges även möjlighet att få prova på att rida kamel.
Tid: cirka 2-3 timmar.
Gruppstorlek: max 20 personer.

Alvars-vandring

Vi tar er med på en resa genom det Öländska alvaret, som alltid varit en viktig del av Ölands natur. Under vår vandring så berättar vi hur ölänningen har nyttjat alvarets magra mark och om den rika floran och djurlivet. Kanske får vi se både ormvråk och havsörn?
Tid: 2-3 timmar.

Yinyoga

Yinyoga är en kinesisk stillsam yogaform som syftar till att frigöra energiblockeringar så att kroppen kan läka sig själv. Även om yogan är stillsam är den väldigt kraftfull. Vi stannar i varje position i 1-5 minuter för att nå djupare in i bindväv och ligament och resultatet efter en yinyoga-klass är ofta en känsla av lätthet och frihet i kroppen, samtidigt som hjärnan fått välbehövlig vila och återhämtning. Yogaformen passar alla, ung, gammal, stel eller otränad. Medtag mjuka och varma kläder, du kommer inte att bli svettig.
Tid: 60-90 minuter.

Pilgrimsvandring

Att pilgrimsvandra är att vandra för eller att vandra till något. Man behöver inte resa långt eller tro på något speciellt, det räcker att man har två ben och en vacker natur för att göra en vandring som blir speciell och ihågkommen länge. Efter en kort introduktion ger vi oss ut i Ölands säregna natur och får prova på att vandra med ett specifikt syfte.
Tid: Från 60 minuter till en heldag.

Meditation

Meditation är träning av uppmärksamheten och ett verktyg för inre stabilitet och ökad produktivitet. Under denna workshop får ni tips på hur man skapar dagliga rutiner som stärker både hälsa och prestationsförmåga. Ni får prova på att meditera och lämnar workshopen med tankar om hur man förblir känslomässigt och mentalt stabil i en vardag med höga krav och ett stressigt tempo.
Tid: 1 timme.