I området

Öland är känt för solen, stränderna, golfbanorna, det stora alvaret och Långe Jan och Erik i var sin ända av ön. Men det finns mycket mer att upptäcka. Här bjuder vi på några tips.

På anläggningen

Ekerum Butik

Många som kommer till Ekerum blir positivt överraskade av vår butik. Här är det fullt fokus på kvalitet och personlig service. Vi följer ständigt trender och väljer utbud med omsorg, och våra priser är ofta lika låga som hos de stora butikskedjorna. I vårt utbud hittar du kläder från bland annat Nike, Peak Performance, Polo Ralph Lauren, Daily Sports och Hugo Boss. Vill du veta mer om vårt sortiment? Ring 0485-80 000.

Loranga Loranga – Barbro Lindgren på Ekerum

Utställningen Loranga, Loranga förvandlar den gamla röda ladan utmed 136:an på
Ekerum till en lekfull Barbro Lindgrensk sagovärld där miljöerna från böckerna om
Loranga, Masarin och Dartanjang har byggts upp.

Utställningen bjuder in till en spännande upptäcktsresa genom det fantasifulla land som är så starkt förknippat med Barbro Lindgrens populära barnböcker. Här kan barnen kliva rakt in i hennes fantasifulla miljöer. – Det är en rolig utställning. Barnen får leka med allting och vara sig själva, säger Barbro, det är inte så vanligt nu för tiden.

Öppettider

Öppettiderna varierar över året. Maila info@ekerum.com för gällande öppettider.

Inträde
0-2 år gratis
2-12 år 50.- per barn (max 100.- per familj)

I området

Stränder på Öland

När du bor på Ekerum Resort Öland har du aldrig långt till en strand. Längs havsremsan nedanför Ekerum hittar du gott om fina badställen, bland annat en stor strand med härligt långgrunt vatten inne på campingområdet. Andra stränder att rekommendera är Stora Rör, Saxnäs och Möllstorp söderut samt Bläsinge och Runsten på östra sidan. Norrut väljer många Köpingsvik eller den fantastiska Böda-stranden.

VIDA Museum & Konsthall

2 km norrut ligger VIDA Museum & Konsthall med konst från bl.a Ulrcia Hydman-Vallien, Rasjösamlingen och Trotzig.

Ismantorps fornborg

Ismanstorps Borg är en av Ölands största fornborgar med en diameter på 127 meter. Innanför den 3-4 meter höga muren finns 88 husgrunder grupperade i radiella kvarter. Muren är försedd med 9 portar. Borgen är unik genom att husgrunderna är väl synliga ovan mark. Sannolikt har borgen byggts under äldre järnålder (0-500 e Kr).

Himmelsberga

På Himmelsberga finns Ölands bäst bevarade radby från 1700-talet. Här finns hus och miljöer från 1700- och 1800-tal med inredning och utrustning som hörde till livet på den Öländska landsbygden.

Karum & Noaks ark

Karum på mellersta Öland är ett unikt odlingslandskap med spår från många olika tidsperioder från äldre järnålder och framåt. På Karums alvar, ett av få alvarområden i mittlandet, ligger den berömda och välbesökta skeppssättningen Noaks ark.

Alvaret

Stora Alvaret är världens största beteshävdade Alvarmark och är 260 kvadratkilometer stort och upptar en stor del av södra Öland.

Eketorps borg

En helt utgrävd fornborg där muren och husen har återskapats direkt på fornlämningen. Både barn och vuxna kan under sommarsäsongen prova på en mängd olika aktiviteter som både är roliga och lärorika.

Trollskogen

Ett naturreservat beläget på Ölands nordostligaste udde med 100-200 år gamla träd som pinade av havets vindar vrider sig i fantasifulla skepnader.

Väderkvarnar

På Öland finns många fina väderkvarnar. Kvarnraden vid Lerkaka är välbesökt och många anser att det är Ölands vackraste och bäst bevarade kvarnrad.