Träningsglädje

Nedan följer ett förslag på reseupplägg,  tänk på att en del av våra tips på resmål kan vara öppna efter säsong på året, så kika in på länkarna och dubbelkolla innan ni åker!

Det här är upplevelsen för dig som älskar puls och träning! På Ekerum Resort Öland finns mängder av aktiviteter där du kan svettas ordentligt, ladda batterierna och njuta av god, lokalproducerad mat i genuin öländsk miljö.

Dag 1

Kicka igång i vårt välutrustade gym, här finns möjlighet till ett riktigt härligt pass för hela kroppen. Träna varierat med fria vikter, konditionsmaskiner och crossfit-inspirerade redskap. Slå nytt personligt rekord i bänkpress eller softa lite med en podcast i lurarna på en motionscykel, dagsformen avgör.

Utanför gymmet, bara ett stenkast bort, väntar sedan en tuff hinderbana som utmanar din balans, styrka och smidighet. Maxa din träning med ett lopp på egen hand, eller anordna en rolig och fartfylld tävling för familj eller vänner. Njut sedan av känslan som bara ett härligt träningspass kan ge, det är du värd!

Lunch

Öland på två hjul
Oavsett om du föredrar att cykla utför på branta stigar eller njuter mer av stillsamma vyer så har du kommit rätt. På Ekerum Resort Öland finns tre slingor i varierad terräng. Upplev storslagen barr- och lövskog i såväl kuperat som plant underlag och njut av utsikten över Kalmarsund. Vi har kvalitetscyklar för vuxen, junior och barn om du inte vill ta med din egen hoj.

Svarta slingan är kortast, men samtidigt tekniskt utmanande. Här bjuds på
fina skogsstigar över landborgskanten, en härlig utförslöpa som mynnar ut i en strandstig ett par meter från Kalmarsund och en avslutande backe som gör att du kan krama det allra sista ur benen. Stigarna i Rällaskogen består av jord, barr och en del rötter. Stigen vid vattnet har både stenar och rötter så det gäller att ha tungan rätt i mun när du cyklar den svarta slingan.

Gröna slingan är den längsta och innehåller också flest höjdmeter. Här susar du fram över
stigar och grusvägar i en varierande och vacker omgivning. Vill du trycka på lite extra? Bra, det finns nämligen några riktigt härliga uppförsbackar som utmanar dig. Och räcker inte det kan du ju alltid cykla flera varv.

Oranga slingan är den enklaste och passar dig som vill ta det snäppet lugnare och njuta av de vackra miljöerna snarare än att trampa på som en blådåre. Efter att ha kört en liten vända i skogen kommer du ut vid golfbanan med alla dess grönytor. Här tar du en glass i kiosken, pustar ut lite och samlar kraft inför hemfärden tillbaka till Ekerum Resort Öland.

Middag
Avrunda dagen med att njuta av god mat och dryck i restaurangen. Här serveras lokala råvaror tillagade med precis den kärlek du förtjänar efter en händelserik första dag på Öland.

Dag 2
Gå, lunka, löp

Morgonstund har guld i mund! Precis utanför dörren väntar flera hundra hektar grönyta, perfekt för all slags löpning. Snöra på dig skorna och följ allén ner mot Kalmarsund. Har du tur så ser du en havsörn innan du viker av mot den mer kuperade Rällaskogen. Det finns tre utmärkta slingor att följa eller så ger du dig bara ut på upptäcktsfärd och ser vart benen bär dig. 

Serveess

Ekerum Resort Öland var en av de första anläggningarna i Sverige med padelbanor. Idag har vi fyra dubbelbanor och två singelbanor, bara en bandeja från ditt boende. Oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad padelräv, här kan du slipa på ditt spel och utmana kompisar eller familj. Må bästa padelist vinna! 

Är det tennis som får ditt hjärta att slå dubbelslag? Då spelar du såklart på någon av våra tennisbanor. Banorna har det världsledande Greenset-underlaget som är det vanligaste på ATP-touren och som även används i Davis Cup. 

Nähä, nu kurrar det i magen va? Det är dags för lunch i restaurangen, med utsikt över Kalmarsund. Vi serverar dagens rätt med lokala råvaror och vår stora salladsbuffé gör det enkelt för dig att äta både gott och hälsosamt.