Ut och njut

Nedan följer ett förslag på reseupplägg,  tänk på att en del av våra tips på resmål kan vara öppna efter säsong på året, så kika in på länkarna och dubbelkolla innan ni åker!

Hittar du balans och får ny energi av att vara ute i naturen? Vill du även toppa upp med bekvämt boende och vällagad mat? Då är den här ölandsupplevelsen som klippt och skuren för dig.

Dag 1

Häst är bäst

Saddle up cowboy! Att uppleva Öland från hästryggen är ett svårslaget möte med naturen, där hovarnas rogivande, taktfasta rytm tar dig genom skog och mark. När du kommer till stallet möts du av vana ledare som matchar dig med rätt häst, som du sedan får rykta och göra i ordning. När du lagt på sadel och träns är det dags att sitta upp för en guidad tur över storslagna vidder och längs mysiga stigar. Turerna passar för de allra flesta. På Öland finns flera olika hästgårdar som erbjuder ridning, Kvarnbacka Islandshästar, Kolberggården, Hälsogårdens Ridcenter, Islandshästar i Lenstad

Gå din egen väg

Ölands unika natur är som gjord för vandring. I Rällaskogen, som ligger granne med Ekerum Resort Öland, kan du välja mellan tre olika vandringsleder varav den längsta är strax under 10 kilometer. Köp gärna med dig en matsäck och vill du låna ryggsäck och liggunderlag så löser vi det med. Vill du hellre se fyrar, väderkvarnar eller Stora Alvaret? Det finns mängder av andra vandringsleder på ön, fråga oss så guidar vi dig rätt. När du har fått nog av frisk luft och vill vila dina stackars fötter är det dags att avrunda dagen med middag i trevlig atmosfär och en meny komponerad av lokala råvaror.

 

Dag 2

Bromsa

God morgon! Du vaknar utvilad med en vacker vy utanför fönstret. Efter frukost tänker vi att förmiddagen avnjuts i ett lugnt och stilla tempo med aktiv vila. Låt allén leda dig ner till vackra Kalmarsund. Ta ett dopp om du är på det humöret annars så räcker det med att sitta på stenstranden och bara andas, vara i nuet och räkna båtar. Köp med en termos med kaffe och njut. Under tiden förbereder vi lunchen så den står klar när du kommer tillbaka.

Gasa

Efter lunch är det dags att höja tempot rejält på Greby Gokart, bara 10 minuter bort. Gokart är en fartfylld aktivitet för alla åldrar så spänn fast säkerhetsbältet, rätta till hjälmen och tryck gasen i botten! Här finns allt från professionella fartmonster till mer lättkörda barn-gokarts och dubbelsitsiga bilar för dig vill njuta av farten utan att behöva sitta bakom ratten. Välj mellan färdiga tävlingsupplägg eller skräddarsy ditt eget tillsammans med den lyhörda personalen. Fokus ligger såklart på fart och fläkt men minst lika mycket på säkerhet.