Vitamin Sea

Nedan följer ett förslag på reseupplägg,  tänk på att en del av våra tips på resmål kan vara öppna efter säsong på året, så kika in på länkarna och dubbelkolla innan ni åker!

 

Älskar du vatten och har simhud mellan tårna? Oavsett om du föredrar sand, gräs, klippor eller bryggbad, på Öland finns nästintill oändliga möjligheter till ett uppfriskande dopp!

Dag 1

Vet du skillnaden mellan vindsurf, kite och SUP? Till Öland kommer många surfare varje år i jakten på de perfekta vågorna. Oavsett om du är en van utövare eller helt ny på sporten finns utrymme att lära sig mer och utvecklas.

Hos Surfer Center Öland vid Hagapark kan du hyra utrustning eller boka en kurs.

Efter ett par timmars aktivitet i vågorna passar det bra med en lunch. I området hittar du såväl Stora Frögården som Eco By Strandnära.

Dag 2

Att man under mitten av 1900-talet bröt kalk vid Kalkstensbrottet i Grönhögen är numera bara ett minne blott. Idag kommer folk hit för ett uppfriskande dopp i den för Sverige sällsynta miljön! Det är lätt att tappa andan när man blickar ut över de vackra kalkstensklipporna som reser sig ur det turkosa, kristallklara vattnet. 

Oavsett om du bara vill doppa tårna, eller om du vill få magen att kittla när du hoppar från klipporna, så kommer en dag spenderad här vara en fröjd för dina sinnen. Ta med dig matsäck eller ta en paus från solen på någon av lunchrestaurangerna i Grönhögen. 

Boka