MTB

Cykla mountainbike på Öland

Oavsett om du föredrar att cykla utför på branta stigar eller njuter mer av stillsamma vyer så har du kommit rätt. På Ekerum Resort Öland finns tre slingor i varierad terräng. Upplev storslagen barr- och lövskog i såväl kuperat som plant underlag och njut av utsikten över Kalmarsund. Vi har kvalitetscyklar för vuxna om du inte vill ta med din egen hoj.

Alla våra slingor börjar vid startkuren på Långe Jan.

Svarta slingan – 7,3 km  

Svarta slingan är kortast, men samtidigt tekniskt utmanande. Här bjuds på

fina skogsstigar över landborgskanten, en härlig utförslöpa som mynnar ut i en strandstig ett par meter från Kalmarsund och en avslutande backe som gör att du kan krama det allra sista ur benen. Stigarna i Rällaskogen består av jord, barr och en del rötter. Stigen vid vattnet har både stenar och rötter så det gäller att ha tungan rätt i mun.

Orangea slingan – 7,4 km

Orangea slingan är den enklaste och passar dig som vill ta det snäppet lugnare och njuta av de vackra miljöerna snarare än att trampa på som en blådåre. Efter att ha kört en liten vända i skogen kommer du ut vid golfbanan med alla dess grönytor. Här pustar du ut lite och samlar kraft inför hemfärden tillbaka till Ekerum Resort Öland. 

Gröna slingan – 9,6 km

Gröna slingan är den längsta och innehåller också flest höjdmeter. Här susar du fram över stigar och grusvägar i en varierande och vacker omgivning. Vill du trycka på lite extra? Bra, det finns nämligen några riktigt härliga uppförsbackar som utmanar dig. Och räcker inte det kan du ju alltid cykla flera varv.

 

Här hittar du bra information om att cykla på Öland

Cykelpriser

Vill du testa MTB? Hyr 2 h eller heldag.

Pris: 2 h 295 kr
Pris: Heldag 495 kr

Boka: info@ekerum.com eller ring 0485-80 000

Digital cykelkarta

Cykelkarta över Öland

Cykelkarta över Ekerum