Mindfulness

Nedan följer ett förslag på reseupplägg,  tänk på att en del av våra tips på resmål kan vara öppna efter säsong på året, så kika in på länkarna och dubbelkolla innan ni åker!

Gör ett avbrott i vardagen och boka in en härlig hälsovistelse på Ekerum Resort. Unna dig själv tid för reflektion, återhämtning och balans i tillvaron. Du fokuserar på att vara här och nu, vi sköter allt det andra. Välkommen!

Dag 1

Du inleder med ett skogsbad, eller på japanska Shinrin Yoku, under trädkronornas svajande grenar. Den stillsamma aktiviteten går ut på att låta dina sinnen landa i naturen och omgivningen. I ett behagligt tempo promenerar du bort från vardagens stress, och öppnar dörren till en fördjupad närvaro. Slå dig ner i skogen, andas in omgivningen och upplev naturens helande krafter. Kom sedan tillbaka i rätt mindset för resten av dagen. 

Efter en kravlös vistelse i naturen står portarna till vår Relax öppen. Känn värmen lägga sig som en mjuk filt runt din kropp och fokusera bara på dig själv och din återhämtning. Här finns allt från fotbad, regndusch och bastu till spabad och pool att njuta av. 

Dagen avslutas med en middag och levande ljus i vår restaurang. 

Dag 2

Efter en god natts sömn vaknar du upp utvilad och avkopplad. Vad passar väl då bättre än en långfrukost? I din egen takt rör du dig ner mot restaurangen och njuter av vår härliga frukostbuffé och en kopp rykande hett kaffe eller te.

Vistelsen rundas av med en angenäm pulshöjning. Nu är det dags att uppleva Öland till fots och bege dig ut på en av våra rekommenderade vandringsturer. Fyrar, väderkvarnar eller Stora Alvaret

Upplever du hellre ön från hästryggen? Sitt då upp för en guidad tur på islandshäst genom skog och mark. Här är några ställen där kan du boka turridning: Kvarnbacka Islandshästar, Kollberggården, Hälsogårdens Ridcenter, Islandshästar i Lenstad.