Golf

 

Spela golf på Ekerum

Ekerum Resort Öland har länge tillhört de främsta golfanläggningarna i Sverige. Här finns fantastiska förutsättningar för att spela golf stora delar av året. Tack vare Ölands klimat så spelar du alltid på ordinarie greener. Visste du att vi sedan 2017 vunnit priset som världens mest miljövänliga anläggning vid flera tillfällen på World Golf Awards? Vi har dessutom utsetts till Sveriges bästa golfhotell! 

Långe Jan och Långe Erik

Hos oss kan du spela på två fantastiska 18-hålsbanor som spänner över ett stort naturskönt öländskt landskap, där inget hål är det andra likt. Långe Jan, som nominerats till Sveriges bästa bana och stått värd för flera proffstävlingar, skänker en unik naturupplevelse med mycket sand och öländska torrängar. Långe Erik är en klassisk hedbana med tydliga klipplinjer, där kullar och högt svajande ruffar ramar in greenerna.  

Golfweekend, golfpaket eller golfträning?

Vår kärlek till golfen är stark, så stark att vi satsat på såväl golfweekends och golfpaket som golfträning hos oss på Ekerum. Kanske är det därför vi är en av Skandinaviens mest besökta golfbanor under de senaste 30 åren? 

Vår nyaste satsning, Haeggman x Ekerum, är ett koncept för golfundervisning med utgångspunkt i spelförståelse och glädje. Konceptet är utvecklat av en av Sveriges bästa golfare genom tiderna, Joakim Haeggman, sekunderad av duktiga spelare med Europaerfarenhet.   

Ta gärna en kik på våra olika erbjudanden och boka det som passar just dig. 

Prisvinnande golfanläggning

World Golf Awards™ är en internationell tävling som årligen uppmärksammar och belönar de bästa golfdestinationerna i hela världen. Tävlingen är indelad i 19 olika kategorier och juryn består av såväl branschfolk som golfturister. Sedan priset instiftades 2014 har Ekerum Resort Öland, i hård konkurrens, nått väldigt fina framgångar vilket vi givetvis är väldigt glada och stolta över.