Långe Jan

Om Långe Jan

Långe Jan är banan som gjort Ekerum till Världens mest miljövänliga golfanläggning 2017-2019, i konkurrens med bland annat Pinehurst och Gleneagles. Banan har även nominerats som Sveriges bästa golfbana, och har stått värd för flera SM- och proffstävlingar på den nordiska och svenska touren. 

Vintern 2014-2015 genomfördes en omfattande renovering av Långe Jan. Tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar har vi lyckats kombinera ett ekologiskt arbete med en golfupplevelse utöver det vanliga. Från en natursynpunkt återställde vi den till hur det en gång såg ut på Öland. Matjorden från åkermarken har grävts upp och forslats bort. Istället har vi plockat fram den sand som naturen en gång välsignat Ekerum med. Sandområdena kantas av öländska torrängar med glest, svajande gräs och blommor. All växtlighet har sitt ursprung från Öland. 

Om golfen

Golfmässigt har vi haft ert bästa för ögonen – alla kategorier golfare ska få flera val under ronden. Känner du dig stark och på gång så väljer du den mer vågade linjen från tee till green. Har du en jobbig dag kan du spela mot de stora landningsytorna, det finns alltid en säkrare väg.

Banan kan bli monstruös från svart tee, hela 7200 yards eller 6600 meter, men vi har primärt haft som mål att skapa en spännande golfupplevelse från röd och gul tee. Vilken tee du väljer hänger varken på din ålder, handicap eller kön, utan hur långt du slår med drivern i genomsnitt. 120 m = röd, 170 m = gul, 220 m = vit och 250+ = svart. Valet är ditt och upplevelsen därefter!

Vi hoppas du får en oförglömlig och unik upplevelse hos oss!

Slope – Herrar (pdf) Slope – Damer (pdf)

Banguide Långe Jan

Här hittar du länk till banguide och scorekort.

Banguide Se scorekort

Naturprojektet Långe Jan "Naturen i främsta rummet"

Läs mer