World Golf Awards

World Golf Awards™ är en internationell tävling som årligen uppmärksammar och belönar de bästa golfdestinationerna i hela världen. Tävlingen är indelad i 19 olika kategorier och juryn består av såväl branschfolk som golfturister. Sedan priset instiftades 2014 har Ekerum Resort Öland, i hård konkurrens, nått väldigt fina framgångar vilket vi givetvis är väldigt glada och stolta över.

Nomineringar 2024

Vi är stolta över att vara nominerade till sex kategorier i 2024 års upplaga.

Vill du rösta på Ekerum Resort Öland i World Golf Awards? Följ länkarna nedan, du behöver bara registrera din mailadress för att rösta. Tack för att du röstar på oss!

World Golf Awards resultat genom åren

Världens mest miljövänliga golfanläggning

Vinnare 2017, 2018, 2019
Nominerade 2020, 2021, 2022, 2024

I den här kategorin uppmärksammas golfdestinationer som har en tydlig hållbarhetsprofil. Här ligger fokus på effektiv resursanvändning, skötsel och ekologisk mångfald. 

Ekerum sparar cirka 10 miljoner liter vatten om året genom ny bevattningsanläggning och selektiv bevattning. Vi har återskapat en ursprunglig öländsk natur med torrängar och sandmarker. Vår huvudanläggning drivs av bergvärme och restaurangen har ett hållbart fokus med lokala råvaror, källsortering samt minimering av svinn. Vi arbetar konstant för att minska förbrukning av papper i hotell och restaurang samt med miljövänliga städprodukter. På Ekerum finns gott om laddplatser för elbilar, 20-40 nya anläggs inom ett par år.

Sveriges bästa golfhotell

Vinnare 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2024

Ekerum Resort Öland har utsetts till bästa svenska golfhotell många år i rad sedan 2014. Vi uppskattas av de som vill ha en aktiv semester med golf, padel, träning, mountainbike och naturupplevelser. Men passar lika bra för dem som bara vill slappna av på SPA och äta och dricka gott i en stressfri miljö. Här kan man ta en avkopplande after-golf/padel/MTB på uteserveringen, njuta av magiska solnedgångar och låta blicken vila på ett glittrande Kalmarsund. 

Att låta bilen stå under flera dagar och kunna röra sig gåendes mellan boende, så många olika aktiviteter samt till restaurangerna, är eftertraktat i hela världen och unikt i Sverige.

Europas bästa golfanläggning

Nominerade 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2024

Här tävlar Ekerum Resort Öland mot några av världens mest berömda golfanläggningar: The Gleneagles i Skottland och The Belfry i England för att nämna några.

För att kvalificera sig ska man kunna hantera större event med flera eventytor och restauranger för upp till 250 personer. Dessutom bedöms förmågan att koordinera evenemangens olika delar.

Sveriges bästa golfbana

Nominerade 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2024

Ekerum Resort Öland har länge tillhört de främsta golfbanorna i Sverige och är en av de mest besökta golfanläggningarna i Skandinavien under de senaste 30 åren. Framtidens golfbanor måste vara ekologiskt hållbara, resurssnåla och genuina. Här har Långe Jan, med sin unika naturupplevelse, mycket sand och öländska torrängar tagit en tätposition i världen.

Arbete framåt

Vi är väldigt stolta och glada för att våra ansträngningar uppskattas. Det ger oss kraft och motivation att ta ytterligare kliv. De satsningar som pågår just nu och som planeras framåt är flera:

World Golf Awards

År 2024 hålls den elfte upplagan av prestigefyllda World Golf Awards. Ekerum Resort Öland är nominerade i hela sex kategorier.

Vill du rösta på Ekerum Resort Öland i World Golf Awards?

Allt om årets nomineringar och tidigare års pristagare hittar du på worldgolfawards.com

 • Haeggman x Ekerum

  Haeggman x Ekerum är ett koncept för golfundervisning med utgångspunkt i spelförståelse och glädje. Vi tror att det är roligare och mer inspirerande att lära sig hur man sparar ett slag eller två än att fila på en teknisk detalj som få lyckas omsätta i praktiken. Konceptet är utvecklat av en av Sveriges bästa golfare genom tiderna, Joakim Haeggman, sekunderad av duktiga spelare med Europaerfarenhet.

 • Klimatneutrala Ekerum

  Vi har kommit en bra bit på vägen men nu skruvar vi upp vårt hållbarhetsarbete ytterligare. Ekerums ambition är att bli en helt klimatneutral anläggning. Vi satsar på bergvärme och solceller som primära möjliggörare för detta.

 • Nytt naturreservat

  Naturreservat Rälla-Ekerum. Ekerum har ställt en del av våra marker till Naturvårdsverkets förfogande i och med bildandet av ett nytt naturreservat. Syftet är att bevara den biologiska mångfalden och återställa områdets värdefulla naturmiljöer, samtidigt som man ska underlätta allmänhetens friluftsliv. Naturvård kombineras med aktiviteter knutna till hälsa och det aktiva livet.

 • Framtidens golfbana

  Vi fortsätter att återställa den Öländska naturen på Långe Jan genom att blotta sandytor och anlägga torrängar. Detta kommer att stå i kontrast till Långe Erik som har mycket vattenhinder och kontakt med Kalmarsund. Bevattning är den enskilt viktigaste frågan för Ekerum i framtiden och vi lägger mycket energi och resurser på detta. Idag vattnar vi banorna med regnvatten som samlas in i ett avancerat dammsystem.

 • Nytt hotell

  För att befästa vår position som Sveriges aktivaste anläggning arbetar vi för att uppföra ett helt nytt hotell. Här ligger fokus på Spa-upplevelser och målet är att stärka Ekerum Resort Ölands position som en destination med kapacitet att husera och aktivera människor från hela världen.

 • I kikaren framåt

  Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra Ekerum Resort. Här är några av de spännande upplevelser som har diskuterats för framtiden: Kallbadhus, höghöjdsbana, italiensk restaurang, after dinner activity centre, ridning, inomhushall för bollsporter och jakt. Tveka inte att ge oss feedback och förslag!