Gourmanden

Nedan följer ett förslag på reseupplägg,  tänk på att en del av våra tips på resmål kan vara öppna efter säsong på året, så kika in på länkarna och dubbelkolla innan ni åker!

Tycker du om att både laga och äta mat? Är du sugen på att lära dig mer om de smaker som Öland har att erbjuda? Fyll på såväl ditt skafferi som din inspiration under en upptäcksfärd bland lokala producenter.

Dag 1

Inled med att botanisera bland öns många gårdsbutiker. Upptäck och smaka på öländska grödor, betor och delikatesser från småskaliga producenter och känn hur du blir ett med den harmoniska atmosfären på ön. En dag helt fri från stress, där din lust får visa vägen! 

Börjar magen kurra framåt lunch? Hoppa in i bilen och bege dig mot Kårehamns Fisk & Havskök på östra sidan av ön. Här finns ett brett utbud av havets läckerheter. Blir du frälst? Gör ett stopp i fiskaffären innan du beger dig tillbaka mot Ekerum Resort.


Dag 2

Beläget drygt en mil norr om Ekerum ligger Kackelstugan, en idyllisk gård i kanten av mittlandskogen. Här kan du beställa en god bit mat, kanske kombinerat med en lokalt bryggd öl från det egna mikrobryggeriet? För ölfantasten rekommenderar vi att gå steget längre och boka in en ölprovning! Sommartid förvandlas platsen till en levande musikscen med gästspel från några av landets främsta artister.