Unika ting 

Nedan följer ett förslag på reseupplägg,  tänk på att en del av våra tips på resmål kan vara öppna efter säsong på året, så kika in på länkarna och dubbelkolla innan ni åker!

En upplevelse för inredningsfantasten som njuter av såväl cirkulärt återbruk som lokalt hantverk. Vi lotsar dig ut på en lokal upptäcktsfärd i form, design och glömda pärlor.

Dag 1

Vad är väl bättre än ett riktigt bra loppisfynd? Öland kryllar av loppmarknader. Ta bilen runt Öland och Botanisera fritt i jakten på dolda guldkorn. Förmodligen ser du skönheten i den där prylen som med ett enkelt penselsvep ges nytt liv och blir din nya favoritdetalj i hemmet. 

När magen kurrar riktar du in kompassen och styr kosan mot en härlig lunch. Varför inte hos någon av våra vänner på Mormors Stenugnsbageri, Ninnis kroppkaksbod eller Kårehamns Fisk och Havskök?

Väl tillbaka på Ekerum Resort är det dags att ladda om batterierna efter en dag med många intryck. Välkommen att slå dig till ro i vår hotellbar och koppla av en stund inför kvällens middag.

Dag 2

Det är något med landskapet, ljuset och den friska luften på Öland som väcker kreatörssjälar till liv. Djupdyk bland tidlösa, genuina hantverk av keramik, sten, ull och lin signerat lokala konstnärer och hantverkare. Varför inte titta förbi ljusstöperiet Stick o brinn i Kastlösa, eller lammbutiken i Äpplerum?

Du kryssar mellan ateljéer, hantverksbodar och gårdsbutiker och när kaffesuget tränger på finns många alternativ att välja bland beroende på vart du befinner dig på ön.