Bokningsvillkor

Bokningsvillkor

När blir min bokning bindande?
Vid bokning online blir ditt kreditkort debiterat på hela beloppet i samband med att du bekräftar bokningen. Onlinebetalningar är säkrade via betaltjänster från DIBS (www.dibs.se). DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA Och Mastercard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass.

Avbeställningsskydd
Ekerum erbjuder ett avbeställningsskydd för av- och ombokning av ditt boende/aktivitetspaket innan ankomst. Skyddet tecknar du samtidigt som du bokar din resa.

Kostnaden för avbeställningsskyddet är 595 SEK per rum.

Har du 42 dagar eller mer kvar till din ankomst behöver du inget giltigt skäl för avbokning/ombokning. Vid avbokning behåller vi kostnaden för avbeställningsskyddet.

Har du mindre än 42 dagar kvar till ankomst kan du inte boka om din resa. Vill du avboka behöver du ett giltigt skäl* som ska bekräftas med ett intyg för att få tillbaka pengarna för din resa.

*Vad avbeställningsskyddet gäller för:
– Drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall.
– Inkallas i krigsmakten eller civilförsvaret
– Har inlett förfarandet om skilsmässa
– Drabbats av brand, vattenskada eller inbrott i bostad/verksamhet.
– Drabbats av uppsägning på grund av arbetsbrist. Gäller ej varsel.
– Under resa med personbil, tåg, flyg eller buss till Ekerum drabbats av oförutsett driftstopp så att 25 % av arrangemanget inte kan utnyttjas, dock minst 24 timmar.

Fram till 42 dagar före ankomst kan avbokningen ske utan giltig orsak och intyg.
Vid bokning av endast rum och frukost gäller fri avbokning fram till 24h innan ankomst

Utan Ekerums Avbeställningsskydd är det inte möjligt att boka om din resa.

Under perioden 2022-01-01 fram till 2022-06-30 har vi vid nybokningar ändrat våra avbokningsvillkor. Vid köp av avbeställningsskydd gäller avbokning fram till 14 dagar innan ankomst.

Vad har jag för rättigheter?
Om du har klagomål bör du framföra dem till oss snarast möjligt. Fel som uppstår under vistelsen bör du anmäla omgående så vi har en chans att rätta till det. Tänk på att dina möjligheter att få rättelse kan minska om du dröjer med att klaga.

Vad har jag för skyldigheter?
Du har skyldighet att själv kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhålls. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart. Du måste följa de ordningsregler som gäller och ansvarar själv för eventuella skador som uppstår på rummet och dess inventarier. Det är inte tillåtet att låta fler personer övernatta i rummet än vad som uppgavs vid bokningen. Samtliga nycklar till rummet återlämnas i receptionen vid avresa. Följs inte dessa regler har Ekerum Resort Öland rätt till ersättning för återställande samt kompensation för eventuella uteblivna intäkter.

Incheckning/utcheckning
Incheckning efter kl. 15.00. Utcheckning före 11.00

För att värna om miljön tar vi från 2020-01-01 bort kyl och frys från samtliga Comfort lägenheter.  Vill ni fortsatt kunna använda köksfunktionerna så rekommenderar vi er att antingen boka våra premiumlägenheter, alternativt prova våra stugor i Ekerum Villlage. Där även grillning utomhus är tillåtet.